Excursii Delta Dunării

Delta Dunării este una dintre cele mai frumoase zone naturale din România, situată în partea de sud-est a țării, fiind unică în Europa, o comoară naturală de o importanță deosebită din punct de vedere ecologic și turistic.

Delta Dunării este o zonă deosebit de bogată în biodiversitate, un muzeu natural în adevăratul sens al cuvântului, fiind locul de reședință pentru peste 300 de specii de păsări și o mulțime de plante rare și animale sălbatice, printre care se numără și specii în pericol de dispariție, precum câinele enot sau vidra europeana. Este de asemenea o zonă de tranzit pentru păsările migratoare care traversează Europa în căutarea unui climat mai blând.

Ce puteți face în Deltă

Excursiile în Delta Dunării oferă ocazia de a descoperi această zonă naturală unică, explorând canalele și lacurile din regiune, precum și Delta în sine. Există numeroase opțiuni de excursii, fie că doriți să explorați delta pe apă sau pe uscat.

Una dintre cele mai populare opțiuni este excursia cu ambarcațiuni moderne, care oferă o priveliște unică asupra peisajului din Delta Dunării. În timpul excursiei, puteți observa cu ușurință păsările și animalele sălbatice în habitatul lor natural, precum și plantele rare din zonă. Există de asemenea opțiuni de excursii cu faimoasele caiace, care oferă o experiență mai intimă și mai aproape de natură.

Pentru cei interesați de explorarea zonei pe uscat, există și opțiunea de a face drumeții sau plimbări cu bicicleta prin pădurile și mlaștinile din Delta Dunării. Aceste activități vă permit să explorați zona mai îndeaproape și să obțineți o perspectivă mai amplă asupra frumuseților naturale din regiune.

Durata

Excursiile in Delta Dunarii dureaza intre 2  si 10 ore in functie de destinatie. Noi va recomandam sa luati Delta pas cu pas intrucat nu se pot admira toata frumusetiile ei intr-o singura zi, iar excursiile noastre acopera toate punctele de interes ale Deltei Dunarii.

Itinerarii

Un exemplu de Itinerariu pentru o excursie in Delta Dunarii il puteti citi mai jos:

La orele 10:00, va asteptam pentru imbarcare din parcarea fostei fabrici de peste – TULCO iar traseul excursiei va debuta cu una dintre cele mai spectaculoase zone din Delta Dunarii – Bratul Tulcea – Canalul 36 (canal artificial ce uneste Bratul Tulcea de Bratul Chilia) – Canal Sireasa – Garla Sontea ( sau balta dupa cum o numesc localnicii) si va continua pe vechiul Brat al Dunarii pana in satul de pescari Mila 23 din inima deltei. Aici se va servi un pranz pescaresc in stil traditional din peste proaspat la un punct gastronomic local sau pentru persoanele care nu agreaza pestele, se poate opta pentru un meniu vegetarian sau de pui( cu anuntare in prealabil).

Din Mila 23 se strabate un traseu complex de lacuri si canale pana la satul Letea unde localnicii organizeaza o excursie de tip Safari autohtona care strabate padurea cu acelasi nume. Aceasta padure este unicat, aflata intr-o zona strict protejata, cu o fauna bogata su vegetatie atipica, asemanatoare zonei mediteraneene. Tot in aceasta aventura ii vom intalni si pe deja celebrii “CAII DE LETEA” si le vom afla secretele de la unii din ghizii nostri locali. Dupa aceasta vizita urmeaza orasul Sulina, aflat in cel mai estic punct Europei, unde vom avea parte de un adevarat spectacol unic de impletire si varsare ale apelor Dunarii in Marea Neagra. Intoarcerea se va face pe canalul Sulina, ramanad cu amintirile povestilor nostalgice, cu pirati si printese,  pana in portul Tulcea.

Durata excursie: 8-9 ore

Observații

Fiecare traseu este unicat, de la canale navigabile, pana la cele mai inguste, acoperite de stuf si salcii, de la dune de nisip, pana la cea mai bogata si luxurianta vegetație. Traseul de mai sus este doar un exemplu, pentru a va alege experienta preferata va rugam sa consultati fiecare excursie in Delta Dunarii.

Recomandări

Echipa Stuf.ro vă recomandă să aveți cu dumneavoastră:

 • Apa necesara intregii excursii
 • Rucsac mic pentru excursii
 • Incaltaminte adecvata pt excursii
 • Produse cosmetice pentru protectie impotriva tantarilor
 • Pelerina de ploaie(conform prognozei meteo din ziua excursiei)
 • Palarie sau sapca
 • Ochelari de soare
 • Jacheta si fes/sapca

Atentie! Permisul de acces in Delta Dunarii nu este inclus in pretul excursiilor. Acesta se poate achizitiona separat, fizic de la sediul ARBDD sau virtual de pe site-ul https://rbdda.ro

Pentru ca rezervarea sa fie confirmată, va trebui achitat 30% din valoarea excursiei în Delta.

Excursii disponibile

tulcea-mila-23-letea

Excursie Tulcea – Mila 23 – Letea – Sulina All Inclusive

Durata excursiei: 9-10 ore. Preț: 400 lei / persoană

Excursie Tulcea Mila 23

Durata excursiei: 5-6 ore
Preț: 169 lei / persoană

Excursie Tulcea – Mila 23 – Letea – Sulina

Durată excursie: 9-10 ore
Preț / persoană: 250 lei;

Excursie Tulcea –

Sfantu Gheorghe

Durata excursiei: 9 – 10 ore
Preț: 250 lei / persoană

tulcea-lacul-cu-cotete

Excursie Tulcea –

Lacul la cotețe

Durata excursiei: 2 – 3 ore
Preț: 119 lei / persoană

Excursie in Delta Dunarii

All Inclusive

Durata excursiei: 10 ore
Preț: 489 lei / persoană

Rezervă excursie

  Data pentru care doriți rezervarea:

  Nume și prenume*

  Telefon (doar mobil)*

  Email*

  Adulți*

  Copii 5-12 ani*