Excursie All-Inclusive

Tulcea – Caraorman – Mila 23 – Letea – Sulina – Vărsarea Dunării în Marea Neagră

Excursie in Delta Dunării – All inclusive –

Locație îmbarcare. : PORT TULCO Tulcea

Ora de plecare stabilita: 9:00

Pentru o buna desfășurare a programului, va rugam sa sosiți pentru îmbarcare cu cel puțin 20 min înainte si sa ne comunicați telefonic daca intervine orice fel de întârziere.

Durata excursiei : 9-10 ore

Itinerariu

Bratul Sfântu Gheorghe – canal Caraorman – Bratul Sulina – Letea – Canalul Bărbosu – Orașul Sulina – Vărsarea Dunării in Marea Neagra

In călătoria noastră de o zi vom cuprinde principalele puncte de atracție turistic ale Deltei si vom parcurge mare parte din minunata zona de lacuri si canale îmbrățișate de cele trei brațe ale Dunării, la nord Brațul Chilia, central Bratul Sulina si Sfântu Gheorghe la sud.

Plecarea se face de pe Bratul Tulcea, traseul continua pe canalul Caraorman, iar primul popas va fi in satul de pescari lipoveni, Mila 23. Aceasta așezare tradiționala este situata chiar in inima deltei, prezinta numeroase elemente de cultura si arhitectura specific deltaica si este de asemenea satul natal al marelui campion canotor Ivan Patzaichin.

La Mila 23 vom servi de asemenea si un prânz autentic cu specific pescăresc unde bucatele tradiționale va vor încânta papilele gustative(pentru persoanele care nu agreează pestele, se poate opta pentru un meniu vegetarian sau de pui; cu anunțare in prealabil)

Dupa aceasta scurta vizita, excursia continua pe salba de lacuri din N-V : Trei Iezere, Lacul cu ciulini si Babina, pana la Canalul Sidor si satul Letea. Aici va invitam sa luați loc într-o mașină de tip Safari autohtona cu care vom străbate aproximativ 7 km pana la bine-cunoscuta pădure si rezervație naturala Letea. Aceasta pădure este unicat, având aspecte de vegetație sub-tropicala, fiind desfășurată in fâșii numite hasmace despărțite de dune nisipoase. Zona este strict protejata, cu o fauna bogata ( aproximativ 70% din fauna întregii Delte) si o vegetație atipica, asemănătoare zonei mediteraneene. Tot in aceasta aventura ii vom întâlni pe deja celebrii sălbatici “ CAII DE LA LETEA” si le vom afla secretele de la unul din ghizii noștri locali.

Parcurgând canalul Bărbosu, ajungem in următoarea destinație turistica, orașul Sulina, aflat in cel mai estic punct Europei, unde vom avea parte de un adevărat spectacol unic de împletire si vărsare ale apelor Dunării in Marea Neagra.

Aici se pot vedea faleza si orașul, farul, cimitirul international CED, alte clădiri specifice sau se poate face plaja sau baie in mare in funcție de anotimp. Întoarcerea se va face pe canalul Sulina pana in portul Tulcea.

Cost excursie : 489 Ron/ persoana

Politica pentru copii

Copii pana in 2 ani beneficiază de gratuitate completa la excursii, copiii intre 2 si 6 ani împliniți beneficiază de 50% reducere din preț pachet adult/ Copiii între 6 și 12 ani împliniți plătesc 75% din prețul biletului iar copiii peste 12 ani plătesc preț de adult. La rezervare va rugam sa ne trimiteți si o copie după certificatul de naștere al copilului. Responsabilitatea supravegherii copiilor pe toata durata excursiilor le revine in totalitate părinților!

Rezervări

Pentru confirmarea rezervării este nevoie de trimiterea unui avans de 30% din totalul pachetelor dorite, urmând ca restul de 70% sa se achite la sosire. Avansul se va trimite sub forma de OP. Se accepta plata cu orice fel de tichete/vouchere sau carduri de vacanta. Avansul este nerambursabil, dar este reprogramabil in cazul situațiilor speciale( ex : deces in familie, COVID etc).

Plata se va face in contul:

GLOBAL RETREATS SRL

CUI: RO 38591710

RO70BTRLRONCRT0642316101

Prețul include:

  • Excursia cu barca Tulcea – Caraorman – Letea – Sulina – Gura de vărsare a Dunării
  • Excursie cu mașina de tip safari Letea
  • Serviciile ghidului turistic
  • Masa de prânz cu specific pescăresc in Letea (se poate opta și pentru meniu non-peste)
  • Taxa de acces in Rezervația Biosferei Delta Dunării
  • Taxa de acces în Pădurea Letea
  • 0.5L apa

Fără alte costuri ascunse!

Alte mențiuni si recomandări:

  • Excursiile se organizează cu un grup de minim 6 persoane
  • Va rugam sa consultați in prealabil si o prognoza meteo aproximativa, sejurul nu poate fi anulat pentru motive de vreme, excursiile se realizează si cand aceasta este mai puțin favorabila si se anulează doar in cazul condițiilor meteo anunțate extreme( conducătorul ambarcațiunii este cel care decide in privința condițiilor de drum pentru maxima siguranță)
  • Traseele pentru excursii sunt concepute in funcție de condițiile meteorologice si cotele apelor Dunării.
  • Daca apele sunt scăzute si nu permit intrarea ambarcațiunilor pe anumite canale sau lacuri, traseele pot suferi mici modificări.
  • Pentru a evita orice fel de situație neplăcută, daca este cazul de alte mențiuni speciale, va rugam sa ni le comunicați încă de la rezervare
  • Pentru alte excursii personalizate, va rugam solicitați ofertele noastre apăsând butonul REZERVA ACUM , trimițând un email la deltraveltourism@gmail.com sau la numerele de telefon afișate

Pentru excursii aveți nevoie de :

  • Îmbrăcăminte si încălțăminte lejera si adecvata unei zone sălbatice (exemplu : adidași, pantaloni lejeri, tricou, geaca daca este cazul etc)
  • Rucsac
  • Șapcă sau pălărie
  • Apa pentru a va menține hidratați in timpul călătoriei cu barca
  • Produse împotriva țânțarilor ( in special pentru copii)
  • Pelerina de ploaie daca este cazul in funcție de anotimp

Contact:

Maria Enache 0786 22 87 99

Tudor Enache 0786 55 88 20

Email: rezervari@stuf.ro

www.facebook.com/STUFtours

www.instagram.com/stuftours

Pentru efectuarea unui ecoturism durabil, este bine să știm că atunci când vizităm Delta Dunării trebuie să respectăm câteva reguli:

  • se interzice culegerea plantelor din flora sălbatică sau capturarea animalelor sălbatice indiferent de starea acestora,
  • tăierea, ruperea, incendierea, distrugerea sau degradarea prin orice mijloace a arborilor, puieților sau lăstarilor;
  • nu se campează în zona traseelor de vizitare;
  • este interzisă perturbarea liniștii, aprinderea și folosirea focului în zona traseelor de vizitare;
  • nu se lasă gunoaie, resturi alimentare, ambalaje, pet-uri și alte asemenea, acestea vor fi depozitate în locuri special amenajate.
  • tulcea-lacul-cu-cotete