Excursie All-Inclusive

Tulcea – Caraorman – Mila 23 – Letea – Sulina – Vărsarea Dunării în Marea Neagră

Rezervare online

Locatie

Pentru imbarcare, va asteptam la Tulcea in incinta Parcarii de ambarcatiuni TIC-TAC. Locatia de imbarcare „TIC-TAC Ambarcatiuni”, Strada Bacului, Tulcea” poate fi introdusa pe Google MapsWaze de pe orice dispozitiv mobil.

De aici se face initial parcarea autoturismelor intr-o curte privata.

Pretul parcarii este inclus!

Excursia se realizează cu minim 4 persoane!

Ora de plecare

Ora de plecare stabilita din dana locatiei este ora 09:00 si avand in vedere ca in barca pot exista mai multe grupuri, va rugam sa ajungeti cu cel putin 20 de minute inainte, pentru a evita orice disconfort.

Durata excursiei

Aceasta excursie dureaza in jur de 9-10 ore.

Itinerariu

Bratul Sfantu Gheorghe – Caraorman – Bratul Sulina – Letea – Canalul Bărbosu – Orasul Sulina – Varsarea Dunarii in Marea Neagra

Plecarea se face de pe Bratul Tulcea si vom parcurge in calatoria noastra de o zi mare parte din minunata zona de lacuri si canale imbratisata de cele trei brate ale Dunarii, la nord Bratul Chilia, central Bratul Sulina si Bratul Sfantu Gheorghe la sud.

Conducatorul ambarcatiunii va avea grija ca pe tot parcursul traseului sa numeasca lacurile si canalele pe care le veti parcurge.
Prima parte a traseului, intre Bratul Sulina si Sfantu Gheorghe este cunoscuta pentru plajele intinse de nuferi pe suprafata lacurilor, precum si pentru tunelurile de vegetatie ce se formeaza deasupra canalelor de apa, care abia permit sa se intrezareasca cerul.

Prima oprire in cadrul acestui traseu este in localitatea Mila 23, situata central din punct de vedere geografic, in Delta Dunarii.

A doua parte a traseului, se desfasoara intre Bratul Sulina si Bratul Chilia pana in localitatea Letea, aceasta zona de lacuri si canale fiind renumita pentru prezenta in numar mare a coloniilor de pasari, pelicani si cormorani, egreta, starc, lopatar, soimul dunarean, lebede, pescarusi si multe alte din cele peste 300 de specii de pasari adapostite in arealul Deltei Dunarii.

A doua oprire este in localitatea Letea, care a devenit cunoscuta datorita cailor salbatici in numar de peste 2.500, ce traiesc prin padurea crescuta pe dunele de nisip. Accesul catre localitate se face pe Canalul Sidor, iar de pe digul ce prejmuieste satul Letea vom fi preluati de catre o masina de safari cu care vom parcurge distanta pana la intrarea in padure, prilej cu care vom putea admira ultimii cai salbatici din Europa.
De la intrarea in padure, parcurgem o distanta de 10 minute de mers pe jos pana la spectaculoasele dune de nisip, drum pe care putem admira stejarii masivi de sute de ani, teiul alb, lianele grecesti si vita de vie salbatica.

Cum o masa traditionala va fi intodeauna considerata o idee grozava, ne vom bucura impreuna de un pranz pescaresc, un meniu complet cu doua feluri si desert, servite la un punct gastronomic local.

De la Letea plecam mai departe pe Canalul Barbosu care face legatura cu Bratul Sulina si inaintam pana la locul in care Dunarea se varsa in Marea Neagra, astfel facandu-se trecerea de la salbaticie la civilizatie, lasand impresia ca am fost in trecut si revenim in zilele noastre. Acest loc este unul special datorita farului plin de istorie care vegheaza limita dintre fluviu si mare.
Peisajul este completat de prezenta epavei “Turgut S” si aparitia ocazionala a delifinilor care ne prind in jocul lor.

A treia oprire este in orasul Sulina, in care accesul este numai pe cale navigabila, cel mai estic oras al tarii, situat pe o insula. Obiectivele principale ale orasului sunt Farul vechi, plaja din Sulina, renumita pentru nisipul sau extrem de fin si cimitirul maritim unde pot fi gasite morminte ale piratilor.
Intoarcerea la Tulcea se face la apus, pe Bratul Sulina, calatorie de aproximativ 90 de minute, incheiem astfel un traseu dupa o zi plina, in care ne-am reconectat cu natura si am descoperit o parte din viata spectaculoasa din Delta Dunarii.

Cat costa?

Costul acestei excursii este de 489 Ron de persoana.

Politica pentru copii

0-2 ani GRATUIT

2-11 ani Copiii pana in 11 ani beneficieaza de o reducere de 50% din pretul excursiei si totodata 50% din pretul pranzului.

> 12 ani – pret intreg adult

La rezervare, va rugam sa prezentati o copie dupa certificatul de nastere al copilului.

In caz contrar, ne rezervam dreptul de a incadra copiii la o varsta estimata de noi.

Responsabilitatea supravegherii copiilor pe toata durata excursiei revine in totalitate parintilor.

Rezervari

Toate rezervarile se vor confirma dupa achitarea unui avans de 30 % din costul excursiei alese.

Avansul este nerambursabil si se va vira in contul firmei noastre pe persoana fizica (CNP, adresa) sau persoana juridica cu sau fara emiterea unei facturi proforme.Se accepta plata cu vouchere de vacanta sau card de vacanta sub orice forma. In cazul in care benficiati de vouchere de vacanta, acestea se pot trimite prin curier drept avans pentru confirmarea rezervarii.

Va rugam ca plata sejurului sa o facă aceeași persoana care face rezervarea, specificand in ordinul de plata si perioada sejurului dumneavoastra.

Plata se va face in contul:

GLOBAL RETREATS SRL
CUI: RO 38591710
RO05BUCU1931304246904RON

Pretul include:

 • Excursia cu barca Tulcea – Caraorman – Letea – Sulina – Gura de vărsare a Dunării
 • Excursie cu masina de tip safari Letea
 • Serviciile ghidului turistic
 • Masa de pranz cu specific pescaresc in Letea (se poate opta și pentru meniu non-peste)
 • Taxa de acces in Rezervația Biosferei Delta Dunării
 • Taxa de acces în Padurea Letea
 • Răcoritoare pe parcursul excursiei
 • Parcarea în Tulcea

Fără alte costuri ascunse!

Recomandari

Va recomandam sa va luati in bagaj urmatoarele lucruri:

 • Rucsac mic pentru excursii
 • Incaltaminte adecvata pt excursii
 • Produse cosmetice pentru protectie impotriva tantarilor, in special in cazul copiilor(ex:Autan)
 • Pelerina de ploaie(conform prognozei meteo din ziua excursiei)
 • Palarie sau sapca
 • Ochelari de soare
 • Jacheta si fes (primavara si toamna)

Precizari

 • Program:

Excursiile se organizeaza zilnic cu plecare la ora 09:00.

 • Rezervari:

Rezervarile devin ferme la achitarea unui avans de 30% din pretul total al excursiei.

 • Termeni si conditii:
 • Excursiile se organizeaza cu un grup de minim 6 persoane
 • Traseele pentru excursii sunt concepute in functie de conditiile meteorologice si cotele apelor Dunarii.

Daca apele sunt scazute si nu permit intrarea ambarcatiunilor pe anumite canale sau lacuri, traseele pot suferi mici modificari.

Pentru alte excursii personalizate, va rugam solicitati ofertele apasand butonul REZERVA ACUM ,trimitand un email la rezervari@stuf.ro, sau apeland urmatoarele numere de telefon:

Contact:
Maria Enache 0786 22 87 99
Tudor Enache 0786 55 88 20

Email: rezervari@stuf.ro

Facebook :
www.
facebook.com/STUFtours
www.instagram.com/stuftours

Pentru efectuarea unui ecoturism durabil, este bine să știm că atunci când vizităm Delta Dunarii trebuie să respectăm câteva reguli:

 • se interzice culegerea plantelor din flora sălbatică sau capturarea animalelor sălbatice indiferent de starea acestora,
 • tăierea, ruperea, incendierea, distrugerea sau degradarea prin orice mijloace a arborilor, puieților sau lăstarilor;
 • nu se campează în zona traseelor de vizitare;
 • este interzisă perturbarea liniștii, aprinderea și folosirea focului în zona traseelor de vizitare;
 • nu se lasă gunoaie, resturi alimentare, ambalaje, pet-uri și alte asemenea, acestea vor fi depozitate în locuri special amenajate.
Rezervare online