Excursie Tulcea – Caraorman – Sfântu Gheorghe

Excursie in Delta Dunării Tulcea – Caraorman – Sf Gheorghe

Locatie imbarcare. : PORT Tulco Tulcea

Ora de plecare stabilita: 9:00

Pentru o buna desfasurare a programului, va rugam sa sositi pentru imbarcare cu cel putin 20 min inainte si sa ne comunicati telefonic daca intervine orice fel de intarzierere.

Durata excursiei : 9-10 ore

Itinerariu

Descoperă frumusețea Deltei Dunării într-o excursie completă

Traseu: Tulcea – Brațul Tulcea – Brațul Sfântu Gheorghe – Canalul Carașuhat – Canalul Litcov – Lacul Rotund – Lacul Gorgova – Lacul Potcoava de Sud – Lacul Gorgovat – Canalul Litcov – Satul Caraorman (oprire în sat, opțional safari în Pădurea Caraorman cu mașina, opțional masă tradițională). Continuăm traseul pe zona de canale și zona de lacuri, începând cu Lacul Puiu – Canalul Mocansca – Lacul Erenciuc – Arinișul Erenciuc, apoi intrăm pe Brațul Sfântu Gheorghe și navigăm spre Satul Sfântu Gheorghe (oprire pentru vizită în sat sau la plajă, iar în situația în care vremea ne permite vom face o excursie opțională la gura de vărsare a Dunării în Marea Neagră). Returul este pe Brațul Sfântu Gheorghe pe lângă satele Murighiol – Mahmudia – Nufăru – Port Tulcea.

Tarif excursie: 250 lei/persoană adultă sau copil peste 12 ani

Tarif copii: 0 – 2 ani (gratuit), 2 – 12 ani (50% reducere)

Tarif masă: (localnici – punct gastronomic local): Meniu pește: 75 lei/persoană (borș de pește, pește prăjit, desert, apă), Meniu pui: 40 lei/persoană, Meniu vegetarian: 40 lei/persoană

Plimbare Pădurea Caraorman Caraorman (mașină – serviciu oferit de localnici): Plimbare în Pădurea Caraorman cu mașina: 40 lei/persoană + taxă pădure (Romsilva) 10 lei/persoană

Informații specifice traseului:

Durata acestei excursii este de aproximativ 9 ore, cu îmbarcare în Portul Tulcea și principalele obiective fiind Satul Sfântu Gheorghe și Satul Caraorman. În Caraorman, aveți posibilitatea de a vizita pădurea, această excursie fiind oferită de localnicii satului cu o mașină special adaptată pentru acest traseu. Timpul alocat pentru plimbare este de aproximativ 90 de minute, iar spre deosebire de Pădurea Letea, în această pădure se poate intra cu mașina. Pe traseu, vom vedea dunele de nisip care depășesc în unele zone 7 metri înălțime, și ajungem până la „Masa Tăcerii”, „Fântâna Vânătorilor” și „Stejarul Îngenuncheat” vechi de 400 de ani.

Prânzul este opțional, însă pentru o experiență completă în această excursie, vă puteți bucura de o masă autentică în casele tradiționale pescărești ale localnicilor din Satul Caraorman (puncte gastronomice locale autorizate). După vizita în Satul Caraorman, ne îndreptăm spre zona de canale și lacuri către Brațul Sfântu Gheorghe, care ne ghidează către Satul Sfântu Gheorghe.

În timpul opririi în Comuna Sfântu Gheorghe, aveți ocazia de a vizita plaja considerată una dintre ultimele plaje sălbatice din România. În plus, dacă vremea permite, puteți alege să vă alăturați unei plimbări cu barca până la gura de vărsare a Dunării în Marea Neagră, unde aveți șansa de a vedea delfinii înotând.

Traseul de întoarcere către Portul Tulcea presupune navigarea pe Brațul Sfântu Gheorghe, trecând pe lângă satele Murighiol, Mahmudia, Baltenii de Sus și Nufăru.

Informații suplimentare despre excursie:

Pontonul de îmbarcare se află în Portul Tulcea, imediat după ce treceți de bariera de la intrarea în incinta Tulco. Adresa oficială este Orașul Tulcea, Strada Grigore Antipa Nr. 10 (la intersecție cu Strada Independenței Nr. 1).

Rezervările se fac online cu cardul prin platforma Netopia sau prin transfer bancar (detaliile vă vor fi trimise prin email), iar diferența din sumă se poate achita înainte de îmbarcare.

În mesele tradiționale oferite de localnicii Deltei Dunării, predomină preparatele din pește, invitându-vă să luați parte la această experiență culinară unică. Pentru oaspeții cu preferințe diferite, se poate oferi, la cerere, un meniu cu preparate din carne de pui sau meniu vegetarian. Rezervările pentru masă se pot face la punctul de îmbarcare, iar achitarea se va face direct către gazde în numerar.

Permisul de acces în Delta Dunării (5 RON/pers.) este OBLIGATORIU, NOMINAL și NU este inclus în costul excursiei. Acesta poate fi achiziționat online pe site-ul ARBDD (www.ddbra.ro) sau de la automatele aflate la ARBDD (Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării).

Rezervari

Pentru confirmarea rezervarii este nevoie de trimiterea unui avans de 30% din totalul pachetelor dorite, urmand ca restul de 70% sa se achite la sosire. Avansul se va trimite sub forma de OP. Se accepta plata cu orice fel de tichete/vouchere sau carduri de vacanta. Avansul este nerambursabil, dar este reprogramabil in cazul situatiilor speciale( ex : deces in familie, COVID etc).

Plata se va face in contul:

GLOBAL RETREATS SRL

CUI: RO 38591710

RO70BTRLRONCRT0642316101

Pretul include:

 • Excursia cu ambarcațiunea pe traseul Tulcea – Caraorman – Sfantu Gheorghe – Gura de vărsare a Dunării
 • Serviciile ghidului turistic

Pretul nu include:

 • Excursia cu masina de tip safari Caraorman
 • Masa de pranz cu specific pescaresc in Caraorman (se poate opta și pentru meniu non-peste)
 • Taxa de acces in Rezervația Biosferei Delta Dunării
 • Taxa de acces în Padurea Caraorman
 • Alte cheltuieli personale
 • Parcarea în Tulcea

Alte mentiuni si recomandari:

 • Excursiile se organizeaza cu un grup de minim 6 persoane
 • Va rugam sa consultati in prealabil si o prognoza meteo aproximativa, sejurul nu poate fi anulat pentru motive de vreme, excursiile se realizeaza si cand aceasta este mai putin favorabila si se anuleaza doar in cazul conditiilor meteo anuntate extreme( conducatorul ambarcatiunii este cel care decide in privinta conditiilor de drum pentru maxima siguranta)
 • Traseele pentru excursii sunt concepute in functie de conditiile meteorologice si cotele apelor Dunarii.
 • Daca apele sunt scazute si nu permit intrarea ambarcatiunilor pe anumite canale sau lacuri, traseele pot suferi mici modificari.
 • Pentru a evita orice fel de situatie neplacuta, daca este cazul de alte mentiuni speciale, va rugam sa ni le comunicati inca de la rezervare
 • Pentru alte excursii personalizate, va rugam solicitati ofertele noastre apasand butonul REZERVA ACUM , trimitand un email la rezervaristuf@gmail.com sau la numerele de telefon afisate

Pentru excursii aveti nevoie de :

 • Imbracaminte si incaltaminte lejera si adecvata unei zone salbatice (exemplu : adidasi, pantaloni lejeri, tricou, geaca daca este cazul etc)
 • Rucsac
 • Sapca sau palarie
 • Apa pentru a va mentine hidratati in timpul calatoriei cu barca
 • Produse impotriva tantarilor ( in special pentru copii)
 • Pelerina de ploaie daca este cazul in functie de anotimp

Contact:

Maria Enache 0786 22 87 99

Tudor Enache 0786 55 88 20

Email: rezervari@stuf.ro

www.facebook.com/STUFtours

www.instagram.com/stuftours

Pentru efectuarea unui ecoturism durabil, este bine să știm că atunci când vizităm Delta Dunarii trebuie să respectăm câteva reguli:

 • se interzice culegerea plantelor din flora sălbatică sau capturarea animalelor sălbatice indiferent de starea acestora,
 • tăierea, ruperea, incendierea, distrugerea sau degradarea prin orice mijloace a arborilor, puieților sau lăstarilor;
 • nu se campează în zona traseelor de vizitare;
 • este interzisă perturbarea liniștii, aprinderea și folosirea focului în zona traseelor de vizitare;
 • nu se lasă gunoaie, resturi alimentare, ambalaje, pet-uri și alte asemenea, acestea vor fi depozitate în locuri special amenajate.
 • tulcea-lacul-cu-cotete