Ofertă specială Stuf.ro excursie de o zi

Tulcea – Mila 23 – Letea – Sulina

EXCURSIE TULCEA – MILA 23 – LETEA – SULINA

Locatie imbarcare. : PORT TULCO Tulcea

Pret parcare: 25 ron/zi/ masina (nu este inclus in pretul excursiei)

Ora de plecare stabilita: 09:00

Pentru o buna desfasurare a programului, va rugam sa sositi pentru imbarcare cu cel putin 20 min inainte si sa ne comunicati telefonic daca intervine orice fel de intarzierere.

Durata excursiei :8-9 ore

Itinerariu

Traseul debuteaza cu una dintre cele mai spectaculoase zone din Delta Dunarii – Garla Sontea (sau prin “balta”, dupa cum spun localnicii), cu mici popasuri din barca la intrarea pe lacurile Nebunu si Baclanestii Mari, continuand pe canalul Olguta, strabatand bratul Dunarea Veche si ajungand in satul de pescari lipoveni, Mila 23. Aceasta asezare traditionala este situata chiar in inima deltei, prezinta numeroase elemente de cultura si arhitectura specific deltaica si este deasemenea satul natal al marelui campion canotor Ivan Patzaichin.

 • Pranz optional

La Mila 23 va oferim posibilitatea servirii unui pranz autentic cu specific pescaresc ( si nu numai – in cazul persoanelor care nu doresc meniu de peste se poate opta penru varianta vegetariana sau de pui cu anuntare in prealabil).

Dupa o scurta vizita si pranzul optional, excursia continua pe salba de lacuri din N-V : Trei Iezere, Lacul cu ciulini si Babina,pana la Canalul Sidor si satul Letea. Aici va invitam sa luati loc intr-o masina de tip Safari autohtona cu care vom strabate aproximativ 7 km pana la binecunoscuta padure si rezervatie naturala Letea. Aceasta padure este unicat, avand aspecte de vegetatie sub-tropicala, fiind desfasurata in fasii numite hasmacuri, despartite de dune nisipoase. Zona este strict protejata, cu o fauna bogata ( aproximativ 70% din fauna intregii Delte) si o vegetatie atipica, asemanatoare zonei mediteraneene. Tot in aceasta aventura ii vom intalni pe deja celebrii salbatici “ CAII DE LA LETEA” si le vom afla secretele de la unul din ghizii nostri locali.

Parcurgand canalul Barbosu, ajungem in urmatoarea destinatie turistica, orasul Sulina, aflat in cel mai estic punct Europei, unde vom avea parte de un adevarat spectacol unic de impletire si varsare ale apelor Dunarii in Marea Neagra.

Aici se pot vedea faleza si orasul, farul, cimitirul international CED, alte cladiri specifice sau se poate face plaja sau baie in mare in functie de anotimp. Intoarcerea se va face pe canalul Sulina pana in portul Tulcea.

Cost excursie : 250 Ron/ persoana

Politica pentru copii

Copii pana in 2 ani beneficiaza de gratuitate completa la excursii, copiii intre 2 si 6 ani impliniti beneficiaza de 50% reducere din pret pachet adult/ Copiii între 6 și 12 ani impliniti platesc 75% din prețul biletului iar copiii peste 12 ani plătesc preț de adult. La rezervare va rugam sa ne trimiteti si o copie dupa certificatul de nastere al copilului. Responsabilitatea supravegherii copiilor pe toata durata excursiilor le revine in totalitate parintilor!

Rezervari

Pentru confirmarea rezervarii este nevoie de trimiterea unui avans de 30% din totalul pachetelor dorite, urmand ca restul de 70% sa se achite la sosire. Avansul se va trimite sub forma de OP. Se accepta plata cu orice fel de tichete/vouchere sau carduri de vacanta. Avansul este nerambursabil, dar este reprogramabil in cazul situatiilor speciale( ex : deces in familie, COVID etc).

Plata se va face in contul:

GLOBAL RETREATS SRL
CUI: RO 38591710
RO70BTRLRONCRT0642316101

Pretul include:

• Excursia cu barca Tulcea – Mila 23 -Letea – Sulina si retur

• Gura de varsare a Dunarii in Marea Neagra

• Serviciile ghidului turistic

Pretul nu include:

• Masa de pranz cu specific pescaresc

• Parcarea – 25 RON/masina

• Permisul de Acces in Delta Dunarii (5 RON / pers.)- acesta este responsabilitatea turistului, este NOMINAL, OBLIGATORIU si se poate procura online pe site-ul ARBDD (www.ddbra.ro) sau direct de la automatele de la sediul Administratiei.

*Excursia de tip Safari la Letea

Alte mentiuni si recomandari:

 • Va rugam sa consultati in prealabil si o prognoza meteo aproximativa, sejurul nu poate fi anulat pentru motive de vreme, excursiile se realizeaza si cand aceasta este mai putin favorabila si se anuleaza doar in cazul conditiilor meteo anuntate extreme( conducatorul ambarcatiunii este cel care decide in privinta conditiilor de drum pentru maxima siguranta)
 • Excursiile se organizeaza cu un grup de minim 6 persoane
 • Traseele pentru excursii sunt concepute in functie de conditiile meteorologice si cotele apelor Dunarii.
 • Daca apele sunt scazute si nu permit intrarea ambarcatiunilor pe anumite canale sau lacuri, traseele pot suferi mici modificari.
 • Pentru a evita orice fel de situatie neplacuta, daca este cazul de alte mentiuni speciale, va rugam sa ni le comunicati inca de la rezervare
 • Pentru alte excursii personalizate, va rugam solicitati ofertele noastre apasand butonul REZERVA ACUM , trimitand un email la rezervari@stuf.ro sau la numerele de telefon afisate

Pentru excursii aveti nevoie de :

 • Imbracaminte si incaltaminte lejera si adecvata unei zone salbatice ( exemplu : adidasi, pantaloni lejeri, tricou, geaca daca este cazul etc )
 • Rucsac
 • Sapca sau palarie
 • Apa pentru a va mentine hidratati in timpul calatoriei cu barca
 • Produse impotriva tantarilor ( in special pentru copii)
 • Pelerina de ploaie daca este cazul in functie de anotimp

Contact:

Maria Enache 0786 22 87 99

Tudor Enache 0786 55 88 20

Email: rezervari@stuf.ro

www.facebook.com/STUFtours

www.instagram.com/stuftours

Pentru efectuarea unui ecoturism durabil, este bine să știm că atunci când vizităm Delta Dunarii trebuie să respectăm câteva reguli:

 • se interzice culegerea plantelor din flora sălbatică sau capturarea animalelor sălbatice indiferent de starea acestora,
 • tăierea, ruperea, incendierea, distrugerea sau degradarea prin orice mijloace a arborilor, puieților sau lăstarilor;
 • nu se campează în zona traseelor de vizitare;
 • este interzisă perturbarea liniștii, aprinderea și folosirea focului în zona traseelor de vizitare;
 • nu se lasă gunoaie, resturi alimentare, ambalaje, pet-uri și alte asemenea, acestea vor fi depozitate în locuri special amenajate.
 • tulcea-lacul-cu-cotete