0723400049 rezervari@pensiuneaobretin.ro

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login
0723400049 rezervari@pensiuneaobretin.ro

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login

Excursie de o zi Tulcea – Letea

0
Introducere

Va invitam la un sejur unic in inima DELTEI , un traseu deosebit ce cuprinde numeroase obiective turistice, avand ca punct culminant Pădurea si Rezervatia Naturala de la Letea, arie protejată de interes național situată în județul Tulcea pe teritoriul administrativ al comunei C.A. Rosetti. Pădurea Letea este cea mai veche rezervație naturală din România.

Delta Dunării este singurul loc din Europa unde cresc liane. Stejari seculari, pe trunchiurile cărora lianele se înfăşoară ca nişte şerpi, dune de nisip şi cai sălbatici care zburdă în voie. Aceasta e mica junglă a Deltei.

Pădurea are un aspect incredibil, poate şi pentru că este bine ascunsă în inima Deltei, protejată de mii de hectare de stuf, canale încâlcite şi drumuri acoperite de nisip, Letea se numără printre puţinele minuni ale naturii care au supravieţuit invaziei lumii moderne. Ea se întinde pe aproape 3.000 de hectare si are o fauna bogata, reprezentand aproximativ 70% din fauna Deltei dar si o vegetatie unica, specifica zonei mediteraneene.

Locatie

Stuf Parking Tulcea 

Sunt incluse in pret

 • Taxa de intrare in Rezervatia Letea
 • Ghid
 • Excursie
 • Safari Letea

Nu sunt incluse in pret

 • Pranz pescaresc (optional) - Pensiunea Obretin
 • Parcare
 • Cheltuieli personale

Va recomandam sa veniti cu:

 • Bluza cu maneca lunga
 • Palarie de soare
 • Ochelari de soare
 • Apa
Detalii Excursiei

Va propunem un itinerariu deosebit ce va ramane pt mult timp intiparit in memoria dumneavoastra.

La destinatie se va ajunge pe un traseu turistic deosebit: Bratul Tulcea, Canal 36, Garla Sireasa, Garla Sontea, Canalul Olguta, Dunarea Veche, Sat Mila 23, pranz la Pensiunea Obretin- lac Trei Iezere- Lac Bogdaproste- Lac Matita- Lac Merhei- Padurea Letea. Vom poposi in drum pe lacurile Nebunu si Baclanesti, unde veti admira fauna si flora deltaica in intreaga ei splendoare.

La sosire la Pensiunea Obretin, optional va invitam sa savurati un pranz pescaresc traditional pe saturate, preparat din peste ecologic productie proprie si 100 % natural. Costul unui pranz( 2 feluri principale) este de 50 ron/ persoana.
Meniul nostru contine preparate traditionale din peste de numeroase si diferite feluri, necongelat, proaspat, pescuit zilnic si gatit „ca la mama lui” in Delta de catre o bucatareasa localnica. Pentru cei care nu agreeaza in totalitate pestele, tin post sau sunt vegetarieni, va rugam sa ne anuntati din timp pentru a putea pregati un meniu separat.

Dupa masa se pleaca intr-o excursie pe un traseu splendid traversand lacurile Cazanel sau Radacinos, Trei Iezere, Miazazi, Matita, Merhei cu destinatia Letea .

Ghizii nostrii vor fi tot timpul informati cu privire la ora si locul unde poposesc grupurile de pasari pe traseu, astfel incat sa nu ratati aparitia lor .

La destinatie veti ocupa un loc in masini de teren tip Safari iar lungimea traseului va fi de circa 7 km, prin satul CA Rosetti pana la padurea Letea . Aici inca mai rezista multe case construite in stilul arhitectural local, din lut, lemn si stuf, pictate si decorate in stilul lipovenesc si hahol.

Odata ajunsi, prima oprire in Rezervatie va fi la umbra celui mai batran stejar din Delta Dunarii, vechi de 400 de ani, cu o circumferinta de 4 m ce poarta numele de stejarul “ingenunchiat” care provine de la ramurile sale ce ating pamantul.

Inaintand spre padure, natura salbatica si plina de viata se face simtita prin aparitia cailor salbatici, adesea surprinsi la pascut sau facandu-si siesta alaturi de puii lor.

Parasim bancheta masinii si incepem adevarata aventura, patrunzand la pas tot mai adanc in padure, unde vegetatia abundenta creeaza un peisaj asemanator unui taram fermecat desprins din povesti. Pe alocuri, terenul mlastinos este strabatut peste punti de lemn, iar la capatul tunelului se astern dune de nisip, mari si mici, alternand cu fasii de pamant( hasmace), formand un fenomen unic, desertul din mijlocul padurii. Se presupune ca aceste dune de nisip fac parte din bariera de nisip care separa golful Tulcea (aflat pe actuala suprafata a Deltei) de Marea Neagra. Aceasta bariera de nisip, a facut ca golful Tulcea sa se transforme in prima faza intr-o laguna si apoi in Delta Dunarii, prin colmatarea gradata a lagunei.

Reintorsi pe traseu, ultimul popas il facem la Fantana lui Omer, unde candva a trait un turc cu acest nume iar urmele casei (colibei) lui inca mai pot fi vazute in apropierea fantanii.

Drumul retur cu barca: canal Magearu- Dunarea Veche- Canal Sulina – Tulcea.

Durata excursiei este de 8 ore.

Pretul excursiei difera in functie de nr de turisti participanti, astfel :
• 1-2 persoane – 1400 ron/ barca
• 6-11 persoane – 2200 ron/ barca

ATENTIE!
Responsabilitatea supravegherii copiilor pe toată durata sejurului revine in exclusivitate părinților !

Politica pentru bagaje
Intrucat spatiul de depozitare al bagajelor este limitat, avem rugamintea ca fiecare persoana sa nu aiba mai mult de un bagaj mic de mana( rucsac).

Contact:
Bogdan Tudor 0723400049
Maria Enache 0786228799
Tudor Enache 0786558820

Email rezervari@pensiuneaobretin.ro

Site: www.pensiuneaobretin.ro
www.stuf.ro

Facebook : www.facebook.com/Pensiunea Obretin

Pentru efectuarea unui ecoturism durabil, este bine să știm că atunci când vizităm Pădurea Letea trebuie să respectăm câteva reguli: se interzice culegerea plantelor din flora sălbatică sau capturarea animalelor sălbatice indiferent de starea acestora, tăierea, ruperea, incendierea, distrugerea sau degradarea prin orice mijloace a arborilor, puieților sau lăstarilor; nu se campează în zona traseelor de vizitare; este interzisă perturbarea liniștii, aprinderea și folosirea focului în zona traseelor de vizitare; nu se lasă gunoaie, resturi alimentare, ambalaje, pet-uri și alte asemenea, acestea vor fi depozitate în locuri special amenajate.

Va multumimsi va asteptam cu drag in Delta Dunarii!

Locatie plecare
Photos