Ofertă specială Stuf.ro excursie de o zi

Tulcea – Caraorman – Sfantu Gheorghe

Rezervare online

Locatie

Pentru imbarcare, va asteptam la Tulcea in incinta Parcarii de ambarcatiuni TIC-TAC. Locatia de imbarcare „TIC-TAC Ambarcatiuni”, Strada Bacului, Tulcea” poate fi introdusa pe Google MapsWaze de pe orice dispozitiv mobil.

De aici se face initial parcarea autoturismelor intr-o curte privata.

Pretul parcarii este de 10 RON per masina nefiind inclus in pretul excursiei si se achita la momentul sosirii, nefiind necesara o rezervare anterioara.

Ora de plecare

Ora de plecare stabilita din dana locatiei este ora 09:00 si avand in vedere ca in barca pot exista mai multe grupuri, va rugam sa ajungeti cu cel putin 20 de minute inainte, pentru a evita orice disconfort.

Durata excursiei

Aceasta excursie dureaza in jur de 9-10 ore.

Itinerariu

Tulcea – Tulcea – Brat Tulcea Ceatal Sfantu Gheorghe ( Locul unde Bratul Tulcea se desparte in cele doua brate Sulina si Sf Gheorghe Canal Sulina Canal Caraorman – Caraorman.

Ne vom opri pentru cateva ore in Satul Caraorman unde vom vizita Padurea Caraorman cu masini de tip Safari.

Pădurea Caraorman (kara orman însemnând „pădurea întunecată” in limba turca) este o arie protejată de interes național, situată în Judetul Tulcea pe teritoriul administrativ al comunei Crisan. Rezervația naturală cu o suprafață de 2.250 ha. a fost declarată arie protejata prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000 și este inclusă în Parcul National Delta Dunarii (parte a rezervatiei naturale) aflat pe lista patrimoniului mondial al UNESCO.

Aria naturală reprezintă zona din lunca dreaptă a Brațului Sulina (depresiuni inundabile, grinduri maritime joase și înalte, dune de nisip mobile) aflată între rezervația Arinisiul Erenciuc (Lacul Erenciuc) și grindul Hrușca, ce adăpostește o mare varietate floristica șifaunistica specifică Deltei Dunării.

Rezervația găzduiește câteva specii de mamifere (vidra – Lutra lutra, o specie de iepure – Lepus capensis, chițcan mic – Sorex minutus, chițcan comun – Sorex araneus) și asigură condiții de cuibărit și hrană pentru mai multe pasari migratoare, de pasaj sau sedentare, cu specii de: vultur codalb (Haliaeetus albicilla), corb comun (Corvus corax) sau ciocănitoare neagră (Dryocopus martius).

Flora rezervației este alcătuită din specii arboricole (păduri de stejar în amestec, păduri de luncă (frasin, plop), arbusti (zălog și cătină roșie), hamei, curpen, comunități de papură și stuf, precum și din mai multe specii ierboase.

Aria naturală a fost constituită cu rolul de a proteja cele mai dezvoltate dune de nisip (cu înălțimi de până la 9 m) și Pădurea Caraorman, în a cărei areal sunt semnalate specii seculare de stejar (Quercus robur), printre care un exemplar (Stejarul îngenunchiat) cu o vârstă impresionantă (400 de ani) și o circumferință de 4 m.

Dupa plimbare, optional in Caraorman puteti sa serviti un pranz pescaresc la unul dintre punctele gastronomice locale.

Se continua traseul pe zona de lacuri si canale – Lac Puiu – Canal Mocansca – Lacul Erenciuc – Arinisul Erenciuc – intram pe Bratul Sf.Gheorghe si navigam pana in Localitatea Sfantu Gheorghe. Stop pentru vizitarea localitatii si daca vremea ne permite se face excursie la gura de varsare a Dunarii in Marea Neagra.

Returul este pe Bratul Sfantu Gheorghe pe langa localitatile Murighiol – Mahmudia – Nufaru – Port Tulcea.

Cat costa?

Costul acestei excursii este de 250 Ron de persoana.

Politica pentru copii

0-2 ani GRATUIT

2-11 ani Copiii pana in 11 ani beneficieaza de o reducere de 50% din pretul excursiei si totodata 50% din pretul pranzului.

> 12 ani – pret intreg adult

La rezervare, va rugam sa prezentati o copie dupa certificatul de nastere al copilului.

In caz contrar, ne rezervam dreptul de a incadra copiii la o varsta estimata de noi.

Responsabilitatea supravegherii copiilor pe toata durata excursiei revine in totalitate parintilor.



Rezervari

Toate rezervarile se vor confirma dupa achitarea unui avans de 30 % din costul excursiei alese.

Avansul este nerambursabil si se va vira in contul firmei noastre pe persoana fizica (CNP, adresa) sau persoana juridica cu sau fara emiterea unei facturi proforme.Se accepta plata cu vouchere de vacanta sau card de vacanta sub orice forma. In cazul in care benficiati de vouchere de vacanta, acestea se pot trimite prin curier drept avans pentru confirmarea rezervarii.

Va rugam ca plata sejurului sa o facă aceeași persoana care face rezervarea, specificand in ordinul de plata si perioada sejurului dumneavoastra.

Plata se va face in contul:

GLOBAL RETREATS SRL
CUI: RO 38591710
RO05BUCU1931304246904RON

Pretul include:

 • Excursia cu barca Tulcea – Sfantu Gheorghe – retur
 • Excursie cu masina de tip safari Caraorman
 • Serviciile ghidului turistic
 • Pretul nu include:
 • Masa de pranz optionala cu specific pescaresc in Caraorman
 • Parcarea – 10 RON/masina
 • Permisul de acces turistic in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (acesta se va achizitiona anterior exccursiei, separat, on-line accesand http://arbdd.abt.ro/fglicence/permit?typep=2&fid=32fg16&per=1 )

Recomandari

Va recomandam sa va luati in bagaj urmatoarele lucruri:

 • Apa necesara intregii excursii
 • Rucsac mic pentru excursii
 • Incaltaminte adecvata pt excursii
 • Produse cosmetice pentru protectie impotriva tantarilor, in special in cazul copiilor(ex:Autan)
 • Pelerina de ploaie(conform prognozei meteo din ziua excursiei)
 • Palarie sau sapca
 • Ochelari de soare
 • Jacheta si fes (primavara si toamna)

Precizari

 • Program:

Excursiile se organizeaza zilnic cu plecare la ora 09:00.

 • Rezervari:

Rezervarile devin ferme la achitarea unui avans de 30% din pretul total al excursiei.

 • Termeni si conditii:
 • Excursiile se organizeaza cu un grup de minim 6 persoane
 • Traseele pentru excursii sunt concepute in functie de conditiile meteorologice si cotele apelor Dunarii.

Daca apele sunt scazute si nu permit intrarea ambarcatiunilor pe anumite canale sau lacuri, traseele pot suferi mici modificari.

Pentru alte excursii personalizate, va rugam solicitati ofertele apasand butonul REZERVA ACUM ,trimitand un email la rezervari@stuf.ro, sau apeland urmatoarele numere de telefon:

Contact:
Maria Enache 0786 22 87 99
Tudor Enache 0786 55 88 20

Email: rezervari@stuf.ro

Facebook :
www.
facebook.com/STUFtours
www.instagram.com/stuftours

Pentru efectuarea unui ecoturism durabil, este bine să știm că atunci când vizităm Delta Dunarii trebuie să respectăm câteva reguli:

 • se interzice culegerea plantelor din flora sălbatică sau capturarea animalelor sălbatice indiferent de starea acestora,
 • tăierea, ruperea, incendierea, distrugerea sau degradarea prin orice mijloace a arborilor, puieților sau lăstarilor;
 • nu se campează în zona traseelor de vizitare;
 • este interzisă perturbarea liniștii, aprinderea și folosirea focului în zona traseelor de vizitare;
 • nu se lasă gunoaie, resturi alimentare, ambalaje, pet-uri și alte asemenea, acestea vor fi depozitate în locuri special amenajate.
Rezervare online