Delta Dunării vă așteaptă să petreceți un concediu de vis!

Delta Dunării, un paradis

Letea

Pădurea Letea este cea mai veche rezervație naturală din România și cea mai nordică pădure subtropicală din Europa formata din fasii (hasmacuri) dezvoltate printre dune de nisip, caci acum 6000 de ani în urma aici gaseam Marea Neagra. Rezervatia, arie protejata de interes national, se intinde pe circa 3200 de hectare iar aici se gasesc 500 de specii de plante si peste 3000 de specii de animale, dar și aproximativ 2000 de cai sălbăticiți.

Letea este o padure de stejari brumarii seculari, dar include si frasini, tei si plopi. Este singurul loc din Europa in care se intalnesc liane.

Sulina

Sulina este orașul din România situat la cea mai mică altitudine medie, de numai 4 m deasupra nivelului mării.

Orașul poate fi vizitat numai pe calea apei, iar la capatul acestuia avem parte de un adevarat spectacol de impletire unic in Europa al varsarii Dunarii in Marea Neagra. Istoric, Sulina a reprezentat inca din vechi timpuri o poarta importanta de navigatie si totodata un periplu multietnic de negustori, fapt pentru care unul din principalele obiective turistice este un cimitir maritim, unic in tara. Sulina mai are și kilometri de plajă la Marea Neagră, în mare parte nu este amenajată, ceea ce îi oferă un aspect virgin.

Mila 23

Mila 23 este un sat traditional în Delta Dunarii, situat la 53 de km de Tulcea, in partea de nord a judetului, pe bratul Dunărea Veche. Este accesibil numai pe calea apei. Locuitorii sunt în majoritate pescari, de etnie lipoveni, grup de origine ruseasca, refugiat aici dupa reformele bisericii din timpul țarului Petru cel Mare.

Se mai numesc si staroveri sau credinciosi de rit vechi si sunt recunoscuti pentru mentinerea vie a traditiilor si obiceiurilor lor. Mila 23 a dat României 24 de campioni, care au obţinut medalii la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale şi Europene. Recordmenul fără nicio concurenţă este canotorul român Ivan Patzaichin.